Handrit.org
 

Håndskrift detailjer

AM 238 XII fol.

Der er ingen billeder tilgængelige for dette håndskrift.

Sebastíanus saga; Island, 1375-1425

Dette specieltegn er ikke gengendt (U+ef97).

Navn
Wedervang-Jensen, Eva 
Fødselsdato
26. marts 1974 
Stilling
 
Roller
Katalogisator 
Flere detaljer

Indhold

(1ra-vb)
Sebastianus saga
Begynder

elsekr epa heu |þeir ſelldir eilifum d?da

Ender

„Þu ſkallt a uallt med mer uera“

Tekstens sprog

Non

Fysisk Beskrivelse / Kodikologi

Materiale

Pergament.

Antal blade
1. 252 mm x 170 mm
Layout

Teksten er dobbeltspaltet. Bl. 1r har 36 linjer pr spalte; bl. 1v har 37 linjer.

Indbinding

Indbundet i et gråt papomslag: 296 mm x 249 mm.

Historie og herkomst

Proveniens

Skrevet i Island ca. 1400.

[Additional]

[Record History]

Katalogiseret 23. maj 2000 af EW-J.

[Custodial History]

UV-fotografier fra 1956

Supplerende fotografier af AM 238 I-XXIXs AM-sedler blev taget i 1981.

Sat på knækfalse og indbundet i et gråt papomslag 9. juli 1958 til 2 marts 1959 eller 1. september 1961-1. oktober 1961.

[Surrogates]

plade plade38 1956 UV-optagelser. mikrofilm (originaler) Neg 620 1981 Supplerende fotografier af AM-sedlerne til AM 238 I-XXIX fol. mikrofilm (arkiv) Pos571 1981 Supplerende fotografier af AM-sedlerne til AM 238 I-XXIX fol. s/h fotografier AM 238 XI fol. 1963 Kopier af UV-optagelserne. farvefotografier AM 238 XI fol. 1983 Supplerende fotografi af bl. 2r.

Bibliografi

ForfatterTitelRedaktørOmfang
Agnete Loth„Til Sebastianus saga“, p. 106-115
1956
1981
1981
1963
1983
« »